TUR

 

«Jesusbildet» ved Sandbakken
Lengde: ca 120 m
Passer for alle
Hvordan finner du bildet: I nordenden av jordet utenfor Sandbakken, går to blå-stier opp. Ta den venstre og gå ca 100 meter (til stien flater ut). Ser du inn i skogen mot venstre, får du øye på bildet på en fjellvegg ca 15 m fra stien. Du kan også gå opp stien i skaret bak garasjen/hønsehuset på Sandbakken.
Oppleve: Et fjellmaleri malt av en snodig fyr......

Mer om kunstneren og bildene i boka "Sandbakken - 50 år med vafler og kakao» > HER

Jesus-motivet som er å finne like ved stien nord for Sandbakken Et av Rohloffs bibelsk motiv er tegnet på fjellveggen like ved innkjøringen til Frambu.

Fjellmaleriene ved Sandbakken
Ved stien rett nord for Sandbakken er det malt et bilde med Jesus som motiv på fjellveggen. Det var tyskeren Helmuth Alfred Rohloff (1920 - 1999) som malte dette og tre andre bilder tidlig på 60-tallet. I fjellsiden like ved avkjørselen til Frambu er Maria Magdalena motivet, og i bakkene opp mot Tømmerholtjern er det svake rester av bildet hvor Judas var motivet. Det siste bildet, diktet «Skogstraveren», ble malt på en stein som nå er fjernet.

Alle bildene har kunstneren bevisst vendt i hver sin himmelretning. Jesus-bildet bak Sandbakken, som Rohloff selv kalte «Påskemorgen», var han flere ganger og malt opp igjen. Maleriet ble en gang overmalt av en som ikke delte tyskerens syn på utsmykning av naturen.

Rohloff bosatte seg i Norge etter krigen, og var mye i traktene rundt Sandbakken. Han forsøkte å slå gjennom som kunstner og hadde en tid en salgsbod på parkeringsplassen ved Sandbakken.

Det fortelles også at han forsøkte å finne gull og edelstener i Østmarka. Gulljakten foregikk ved at han fyrte av en startpistol og mente han ved hjelp av ekkoet kunne høre om det var muligheter for gullfunn. Disse undersøkelsene var ikke vellykket for Rohloff.

Teksten er hentet fra boka
«Østmarka fra A til Å»,
www.frie-fugler.no